Salotų gaminimo paslaptys: 4 itin paprasti padažų receptai

Balzaminis padažas

Jums reikės

180 ml alyvuogių aliejaus;

60 ml balzaminio acto;

1 šaukštelio medaus arba klevų sirupo;

1 šaukštelio mėgstamų garstyčių;

pagal skonį druskos, pipirų;

 

Medaus ir garstyčių padažas

Jums reikės:

50 g medaus;

50 g Dižono garstyčių;

50 g citrinos sulčių;

50 g alyvuogių aliejaus;

pipirų, druskos pagal skonį.

Šį padažą tikrai drąsiai galima pavadinti amžinąja klasika. Sumaišykite medų ir garstyčias, gerai išplakite.

Supilkite citrinų sultis, suberkite druską, pipirus. Aliejų pilkite lėtai, plakdami šluotele.

 

Jogurtinis padažas

Jums reikės:

280 g tiršto graikiško jogurto;

2 šaukštų alyvuogių aliejaus;

1 šaukšto citrinų sulčių;

1 smulkiai sukapotos česnako skiltelės;

kelių šakelių smulkiai kapotų krapų arba kitų prieskonių žolelių;

pagal skonį druskos, pipirų.

Šis padažas labai paprastas ir greitai paruošiamas. Graikišką jogurtą, citrinų sultis, česnaką išplakite šluotele. Plakdami šluotele, po truputį supilkite aliejų. Padažą pagardinkite druska, pipirais, sukapotais krapais. Išplakite šluotele.

 

Citrininis padažas

Jums reikės:

100 ml alyvuogių aliejaus;

citrinos sulčių;

1 citrinos žievelės;

šaukštelio Dižono garstyčių;

smulkiai sukapotų česnako skiltelių;

0,5 šaukštelio druskos;

žiupsnelio juodųjų pipirų.

Parengta pagal „Maxima“

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode