Paruošimo laikas:
Apie 45 min.
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
Vidutinio dydžio bulvės, 3 vnt.
Didelis svogūnas, 1 vnt.
Kekiniai pomidorai, 5 vnt.
Alyvuogių aliejus
Druska
Pipirai
Rozmarinai
Česnakas
Gaminimo instrukcija:
Bulves nuskuskite, nuplaukite, perpjaukite į 4 dalis ir sumeskite į vandenį, kad nepatamsėtų.
Įpilite į karščiui atsparų puodą alyvuogių aliejaus, sudėkite popieriniu rankšluosčiu apsausintas bulves, nuluptą ir supjaustytą svogūną, perpjautus į 4 dalis pomidorus.
Pagal skonį pabarstykite smulkiai supjaustytu česnaku, druska, pipirais ir rozmarinais, gerai išmaišykite ir kiškitei į įkaitintą iki 220 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepkite apie 30 minučių, kartais pamaišykite.
Patikrinkite, ar bulvės iškepė, jeigu taip - šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.
Idealiai tinka prie mėsos patiekalų, tačiau galima valgyti ir kaip atskirą patiekalą.
Sveikata.lt