Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius:
12
Tešlai:
Miltai, 3 stikl.
Sviestas, 250 gr.
Cukrus, 1 stikl.
Soda, 1 a.š.
Įdarui:
Varškė, 500 gr.
Kiaušiniai, 3 vnt.
Cukrus, 1 stikl.
Vanilės ekstraktas, 3 laš.
Razinos, 100 gr.
Gaminimo instrukcija:
Miltus įsijokite į dubenį, sudėkite kubeliais pjaustytą, šaltą sviestą, suberkite cukrų, sodą ir viską trinkite pirštais iki smulkių trupinių. Tešlą taip pat galima ruošti ant didelio stalo, sumaišius produktus ir viską kapojant peiliu. Tešlos trupinius vos vos suspauskite, dėkite į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.
Įdarui skirtą varškę labai gerai išplakite su kiaušiniais, cukrumi iki vienalytės, kuo lygesnės masės be gumuliukų. Įlašinkite vanilės ekstrakto arba įberkite truputį vanilinio cukraus. Galiausiai įmaišykite razinas. Jų galite ir nenaudoti arba pakeisti kitokiais džiovintais vaisiais, uogomis.
Į kepimo formą suberkite didesniąją pusę tešlos trupinių, truputį paslėkite ranka, šonuose suformuokite sieneles. Ant viršaus paskirstykite varškės masę, o galiausiai suberkite likusius trupinius. Gražiai išlyginkite, truputį paspauskite delnu.
Paruoštą pyragą kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min. Iškeptą pyragą beveik visiškai atvėsinkite ir tik tuomet pjaustykite, kadangi karštas pyragas yra birus, gabaliukai nelaikys formos.
Sveikata.lt