Daržovės, raugintos su druska, išsaugo gerąsias bakterijas, bet jei jas marinuojame su actu, gerųjų bakterijų nebelieka. Taigi, visi, norintys su maistu gauti pakankamai probiotikų, į mitybą turėtų įtraukti raugintus kopūstus ir agurkėlius. Šiuo metu siūlau pasigaminti skanių raugintų agurkėlių. 3 litrų stiklainiui reikės:
- Drusk, 3 valgomieji šaukštai;
- Cukraus, 2 valgomieji šaukštai;
- Krapų, 1 sauja;
- Agurkų, 1,5 kilogramo;
- Česnak, 3 skiltelės;
- Juodieji serbentai, 3 lapai;
- Vyšnios, 3 lapai;
- Krienų
Į švarų 3 litrų stiklainį dėkite pusę kiekio krapų, česnakus, visus lapus ir sudėkite nuplautus agurkus. Stiklainio viršuje, ant agurkų, sudėkite likusius krapus. Paimkite 1,5 litro šalto vandens ir jame ištirpinkite druską su cukrumi ir supilkite į stiklainį, kurį uždarykite stipriu plastmasiniu dangteliu (kad geriau užsidarytų, dangtelį pakaitinkite karštame vandenyje). Stiklainį su agurkais laikykite šaltai.