Reikės:
3 kriaušių
500 g rabarbarų lapkočių
1 svogūno
2 česnako skiltelių
1–2 aitriųjų paprikų
200 ml raudonojo vyno
50 ml raudonojo vyno acto ar kitokio tamsaus acto
0,5 šaukštelio malto muskato
1 šaukštelio cinamono
0,5 šaukštelio kario prieskonių mišinio
1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
7 šaukštų medaus
40 g imbiero šaknies
druskos
Rytietiškų skonio natų pagardas, tinkantis ir tepti ant skrudintos duonelės, ir prie sūrio ar mėsos. Ragaudami jausite ir aiškų rūgštumą, ir saldumą.
Verdame pagardą: imbierą nuskutame ir smulkiai sutarkuojame. Česnakus nulupame ir smulkiai supjaustome. Išimame aitriųjų paprikų sėklas, paprikas smulkiai supjaustome. Svogūną susmulkiname mažais kubeliais.
Kriaušes ir rabarbarus nulupame ir supjaustome kubeliais. Į didesnį puodą supilame vyną ir actą. Suberiame visus prieskonius ir smulkintas daržoves, sukrečiame medų. Maišydami viską paverdame 20 minučių.
Į švarius stiklainius supilstome pagardą ir sandariai uždarome.
Patarimas: jei pagardą į stiklainius supilstysite karštą, jis išsilaikys apie pusmetį. Jei atvėsusį, galios maždaug mėnesį.
Beatosvirtuve.lt