Reikės:
4–6 smidrų
4–6 vytinto kumpio juostelių
1–2 kiaušinių
kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
žiupsnio maltos aitriosios paprikos
druskos, pipirų
šlakelio citrinų sulčių
Taip ruošti man juos patinka labiausiai – lengvai pakepinu smidrus keptuvėje su alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis. Dažnai net nespėju jų paragauti, nes labai greitai dingsta nuo stalo. O jei tai atostogų pusryčiai, tai ir vytinto kumpio negaila. Kiaušinį galima išvirti be lukšto arba patiekti išplaktą ir iškeptą.
Gaminame: nulaužome sumedėjusius smidrų galus. Smidrus apvyniojame vytinto kumpio juostelėmis.
Dedame smidrus kepti į įkaitintą keptuvę su šaukštu alyvuogių aliejaus ir vartydami kepame apie 4 minutes, kol jie paruduos, suminkštės, bet viduje jie turi išlikti traškūs.
Iškeptus smidrus perkeliame į lėkštę, o į jų vietą keptuvėje įmušame kiaušinį. Pabarstome aitriąja paprika, pipirais, druska. Smidrus pašlakstome citrinų sultimis, dedame keptą kiaušinį ir gardžiuojamės.
Beatosvirtuve.lt