Reikės:
2 didelių svogūnų
žiupsnio gvazdikėlių
ant šaukštelio galo muskato
0,5 raudonojo kopūsto
3 obuolių
2 burokėlių
70 g rudojo cukraus
150 ml obuolių acto
1 cinamono lazdelės
aliejaus
druskos
Raudonuosius kopūstus panašiai troškina ir anglai, ir vokiečiai. O aš rekomenduoju dar ir burokėlių pridėti – šių daržovių ir spalvos giminingos, ir vienas kito skonį pastiprina bei maloniai išryškina. Šį patiekalą galima pasigaminti ir likus dienai iki šventės – bus dar skaniau, skonis subręs. Puikus garnyras prie šventinės žąsies, anties, kalakuto.
Svogūnus supjaustome žiedais ir sudedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Suberiame prieskonius, cukrų, pasūdome ir kepame, kol jie suminkštės. Smulkiai supjaustome kopūstą. Obuolius ir žalius burokėlius sutarkuojame.
Dideliame puode sluoksniuojame kopūstus su obuoliais, burokėliais ir kepintais svogūnais. Užpilame obuolių actu, įmetame cinamono lazdelę ir kruopščiai užklojame kepimo popieriumi. Puodą uždengiame dangčiu ir troškiname apie 1–1,5 valandos. Jei daržovės atrodo sausokos, įpilkite šiek tiek vandens.
Beatosvirtuve.lt