Reikės:
500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos
3 kiaušinių
0,5 stiklinės pieno
3 šaukštai tarkuoto kietojo sūrio
200 g rikotos sūrio
Pomidorų – špinatų įdaras:
4 saujos vyšninių pomidoriukų
4 saujos špinatų
Prieskonių mišinio su džiovintais pomidorais
Vynuogių-artišokų įdaras:
2 saujų raudonų vynuogių
1 saujos kalamata alyvuogių be kauliukų
150 g artišokų aliejuje
2 saujų vyšninių pomidoriukų
50 g rikotos sūrio
druskos, juodųjų pipirų bei čili skiedrelių (jei norisi)
Kai norisi kažko greitai, bet šiek tiek neįprastai ir lengvai – renkuosi kišą. Kišas tai toks nesaldus pyragas, o į vidų dedu viską, ką randu šaldytuve. Šis gražuolis lengvai transportuojamas ir tikrai gali būti piknikų ar suneštinių pietų hitas. Kišas su vynuogėmis ir artišokais labiau pikantiškas, šiek tiek aristokratiškas, puikiai tiks bet kuriuo metu laiku, o su pomidorais ir špinatais – nemirštanti vasaros klasika. Iš šio produktų kiekio pagaminsite du vidutinio dydžio, apie 2 cm storio pyragus – jei kepsite storesnį – kepimo su įdaru laiką ilginkite 10-15 minučių.
Tarto ar paprastą kepimo formą nuimamais kraštais išklojame sluoksniuota tešla, suformuodami 1-2 cm kraštelį, ją gan tankiai subadome šakute ir dedame į 200 °C orkaitę 10-15 minučių, tešla turi šiek tiek apskrusti, bet ne iki galo iškepti. Kol tešla kepa ruošiame kiaušinio plakinį – 3 kiaušinius išplakame su puse stiklinės pieno, prieskoniais ir tarkuotu sūriu. Išimame tešlą iš orkaitės, leidžiame šiek tiek atvėsti ir suspaudžiame, paliekant aukštesnius kraštelius. Išdėliojame pasirinktą įdarą (pomidoriukus ar vynuoges pjauname pusiau), užpilame kiaušinių-sūrio plakiniu ir šaukštu išdedame rikotą. Pyragą dedame atgal į orkaitę ir kepame 25-35 minutes, kol kiaušinis iškeps. Leidžiame atvėsti ir skanaujame. Skanaus!
Beatosvirtuve.lt