Reikės:
300 ml smulkių makaronų
400 ml verdančio vandens
100g kreminio sūrio arba 30 proc. riebumo grietinės
1 saliero lapkočio
4 - 6 šaukštai šaldytų žaliųjų žirnelių
0.5 poro
1 nedidelės cukinijos
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
150 g pievagrybių
150 g rūkytos lašišos
druskos, pipirų
kietojo fermentinio sūrio, jei norisi
Tik sumaišei, pašovei, rankas nusiplovei, ir prašau, rezultatas, kreminiai minkštučiai skanučiai makaronai su rūkyta lašiša. Tiesa, man patinka porus ir salierus vos vos pakepinti keletą minučių prieš siunčiant į vokelį, bet jei neturite kantrybės ar noro, tai nieko neatsitiks ir praleidus šį žingsnį.
Makaronus užpilame verdančiu vandeniu. Porą ir salierą smulkiai supjaustome. Švelniai pakepiname keptuvėje su šaukštu įkaitinto aliejaus. Grybus, cukiniją ir lašišą smulkiai supjaustome. Į didesnį dubenį supilame makaronus kartu su vandeniu. Ten pat suberiame grybus, porus, salierus, cukiniją, lašišą, sukrečiame kreminį sūrį ar grietinę. Pasūdome, pagardiname pipirais ir išmaišome.
Ant širdelės formos kepimo popieriaus dedame keletą šaukštų paruoštų produktų, sandariai užlankstome ir šauname į 200 °C temperatūros orkaitę kepti 25 min.
Beatosvortuve.lt