Reikės:
1 šaukštelio „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 šaukštelio kepimo miltelių
180 g pusriebės varškės (9 procentų riebumo)
1 kiaušinio trynio
120 g sviesto
2 vidutinio dydžio obuolių
20 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
70 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio plius“
170 g kvietinių miltų (ir 30 g pabarstyti)
1 šaukštelio cinamono
1 kiaušinio sausainiams patepti
Šios tešlos receptas atkeliavo dar iš tarpukario Lietuvos – jei turite knygą „Didžioji virėja“, pavartykite, tikrai rasite panašų receptą. Tokius sausainius kepdavo ir mūsų močiutės, ir mamos, mes tik šiek tiek patobulinome ir įsukome obuolio skiltelę, be galo dera.
Į miltus suberiame „Panevėžio plius“ baltąjį cukrų, kepimo miltelius ir „Dansukker“ vanilinį cukrų su natūralia vanile. Šie birūs cukraus milteliai yra su juodais grūdeliais, o tie grūdeliai – natūralios vanilės orchidėjos dalelės. Va tas natūralumas ir paperka, visa kam suteikia švelnų vanilės skonį ir aromatą.
Varškę sumaišome su kiaušinio tryniu. Varškės masę sudedame į miltus, supilame tirpintą sviestą ir viską lengvai pamaišome.
Tešlą padedame ant miltais pabarstyto paviršiaus ir lengvais judesiais minkome. Kai visi ingredientai susijungs, tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir atidedame pusvalandžiui į šaldytuvą pailsėti. Per tą laiką supjaustome obuolius, pabarstome juos cinamonu ir nerafinuotu cukranendrių cukrumi „Dansukker“ – šio cukraus skonis toks ryškus, net karamelinis, kepiniai su juo būna išraiškingesni ir be papildomų prieskonių.
Iš tešlos iškočiojame ploną lakštą, supjaustome jį kvadratėliais ir apskritimais. Į kiekvieną tešlos gabalėlį dedame obuolių su cukrumi ir cinamonu, tešlos kraštus užlenkiame ir suspaudžiame. Sausainėlius patepame plaktu kiaušiniu ir kepame iki 180 oC įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol sausainėliai lengvai paruduos.
Beatosvirtuve.lt