Meksikiečių valgių įkvėpti mėsainiai su įdarytomis paprikomis

 

Reikės:

1–1,2 kg smulkintos kalakutienos

100 g tortilijų traškučių

1 šaukšto marinuotų Chalapos paprikų

2 šaukštelių maltos paprikos

2 šaukštelių malto kumino

1,5 šaukštelio džiovintų raudonėlių

1 šaukštelio maltos aitriosios paprikos

4 šaukštų padažo „Tikras italas“

4 paprikų

alyvuogių aliejaus kepti

100 g ryžių

1 skardinės konservuotų raudonųjų pupelių

žiupsnelio maltos uoginės paprikos

druskos ir pipirų

0,5 šaukštelio malto kumino

1 šaukštelio džiovintų raudonėlių

6 šaukštų padažo „Tikras italas“

Padažui:

3 šaukštų majonezo

3 šaukštų natūralaus jogurto

saujos smulkintų prieskoninių žolelių (kalendrų, petražolių)

žiupsnio česnako miltelių ar vienos česnako skiltelės

druskos (jei norisi sūriau)

salotų lapų arba bandelių mėsainiams

Nebūtinai mėsainis turi būti su gabalu duonos, galite jį vynioti ir į salotos lapą, o kaip garnyrą paruošti ryžiais ir pupelėmis įdarytų paprikų. Ir sotu, ir skanu, tikras įkvėpimas iš meksikiečių virtuvės. Paprikas galite skanauti ir nebūtinai karštas. Jei turite tik grilį, darykite taip: paprikas prikimškite įdaro, tada tampriai suvyniokite į foliją ir kepkite ant grotelių.

Gaminame: padažui sumaišome nurodytus ingredientus ir paliekame pastovėti.

Mėsą sumaišome su prieskoniais, smulkintomis Chalapos paprikomis. Sutrupiname kukurūzų traškučius, sumaišome su pomidorų padažu. Formuojame mėsainius. Paviršių patepame alyvuogių aliejumi. Kepame arba grilyje, arba 190 oC temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.

Ryžius išverdame pasūdytame vandenyje, sumaišome su pomidorų padažu, nusunktomis pupelėmis, pagardiname druska ir prieskoniais. Gerai išmaišome. Įdarą krauname į paprikų puseles. Kepame 200 oC temperatūros orkaitėje 30 minučių. Ant laužo kepame kepti susuktas į foliją.

Prieš valgydami mėsainio paplotėlį pašlakstome padažu ir įsukame į salotos lapą arba tradiciškai klojame tarp dviejų bandelių. Užkandame įdarytomis paprikomis.

Šio recepto produktų krepšelį rasite čia.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode