Reikės:
Pagrindui:
100–110 g trapių migdolinių sausainių (arba kitokių prieskoninių)
50 g minkšto sviesto arba kokosų aliejaus
50 g baltojo šokolado
Įdarui:
500 g graikiško jogurto
250 ml plakamosios grietinėlės
50–70 g cukraus
0,5 šaukštelio cinamono
2 šaukštų želatinos
100 ml vandens
didelės saujos šviežių ar šaldytų mėlynių
Tortui užbaigti:
100 g šviežių mėlynių
100 g juodųjų serbentų (gali būti šaldyti)
100 g cukraus
O buvo taip: vos pasidalijome idėjomis su Ievute, koks galėtų ir turėtų būti tobulas graikiško jogurto ir mėlynių pyragas, ir ji, tikra virtuvės meistrė, ėmė ir padarė. Tą dieną turėjau daug reikalų mieste, todėl tortą pamačiau tik kitą rytą. Kadangi privalau visko paragauti, labai ir neatidėliojau – sulig pirmuoju kąsniu ėmiau vos ne balsu šaukti: ŠEDEVRAS! KAIP SKANU!!! Žinoma, vieno gabaliuko neužteko, teko kartoti dar, ir tada dar vieną mažutį… O kai į mano kulinarijos studiją susirinko kolegės, torto nebeliko labai greitai. Jei kartą jį pagaminsite, prižadu – kartosite ir kartosite.
Gaminame tortą: sausainius sumalame iki miltų konsistencijos, sukrečiame sviestą ar kokosų aliejų ir suspaudžiame į rutulį. Apvalią kepimo skardą (22 cm) išklojame kepimo popieriumi ir iš sausainių suformuojame plokščią pagrindą aukštesniais kraštais.
Baltąjį šokoladą ištirpiname virš garų vonelės, juo patepame sausainių pagrindą. Dedame į šaldytuvą. Želatiną užpilame vandeniu, kad apsemtų, ir pabrinkiname apie 10 minučių. Dubenyje sumaišome jogurtą su cukrumi ir cinamonu. Įmaišome pravėsusią želatiną. Atskirame dubenyje iki standumo išplakame grietinėlę ir palengva įmaišome ją į jogurto masę.
Išimame pagrindą iš šaldytuvo, užpilame pusę jogurto, išdėliojame mėlynes ir užliejame likusiu jogurtu. Uždengiame tortą maistine plėvele ir pastatome į šaldytuvą bent 4 valandoms sustingti.
Puode sumaišome uogas su cukrumi ir paverdame, kol uogos pasileis ir masė sutirštės. Atvėsiname. Ant sustingusio torto užpilame pasiruoštos mėlynių ir serbentų uogienės. Vėl kišame į šaldytuvą, kad skoniai susimaišytų.
Beatosvirtuve.lt