Grybai grietinėlės ir sūrio padaže

Reikės:

1 l šviežių voveraičių

1/2 svogūno

30 g lydyto sviesto

200 ml grietinėlės (12–13 proc.)

50 g gorgoncolos

žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto

druskos

Kai grybų sezonas įpusėjęs, visi tik ir čirškiname grybus smagiausiai ant keptuvių. Siūlau jums naują mintį – pamėginkite ne kilmingus grybus, kurių šiais metais pilna, pasiruošti šiek tiek kitaip: su mėlynųjų pelėsių sūriu ar minkštąja itališka gorgoncola. Jei mėgstate pikantiškesnį skonį, sūrio galite įdėti daugiau ar keletą gabaliukų palikite patiekalui karūnuoti jau lėkštėje.

Ruošiame: grybus ar voveraites kruopščiai nuvalome, geriausia tai daryti specialiu šepetėliu. Nuplauname jas po stipria vandens srove, bet trumpai, kad grybai per daug neprisigertų vandens. Nukošiame.

Smulkiai supjaustome svogūną, pakepiname svieste ant mažos ugnies. Svogūnui suminkštėjus padidiname ugnį ir suberiame voveraites. Kepame apie 15–20 minučių – kol išgaruos išsiskyręs skystis. Tuomet supilame grietinėlę, užviriname ir vėl sumažiname kaitrą.

Susmulkiname gorgoncolą ir sumetame ją į keptuvę. Įberiame muskato riešuto drožlių ir paskaniname druska. Pamaišome, kol sūris ištirps.

Taip paruošti grybai skaniausi su virtomis šviežiomis bulvėmis. Gardu ir su makaronais.

Beatosviryuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode