INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 8
ĮDARUI:
1 kilogramas
varškės (pusė 9%, pusė 5%)
250 gramų
grietinės (riebios)
4 vienetai
kiaušinių
200 gramų
cukraus
2 saujos
razinų (nebūtina)
3 šaukštai
miltų
3 šaukšteliai
vanilinio cukraus
PAGRINDUI:
300 gramų
sausainių
70 gramų
sviesto
2 šaukštai
cukraus pudros (+truputėlio pabarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 1 VAL.
1. Pagrindui sausainius sumalti, sumaišyti su cukrumi ir tirpintu sviestu. Formos dugną (naudojau 26 cm skersmens formą) iškloti kepimo popieriumi ir suberti sausainių trupinius. Gražiai vienodai paskirstyti per visą plotą, kartu suformuojant pyragui sieneles.
2. O įdarui varškę pertrinti per sietelį (žinoma to daryti nebūtina, bet aš visad varškę pyragams taip ruošiu, nes tada būna švelnesnė, be jokių kietesnių gabaliukų vienalytė masė, todėl patariu), suberti cukrų (taip pat ir vanilinį), miltus, mušti kiaušinius, sukrėsti grietinę ir viską sutrinti elektriniu trintuvu arba, kadangi mūsų varškė jau pertrinta per sietelį, galima tiesiog gerai išmaišyti plakikliu. Galiausiai suberti razinas (jei naudojate) ir šaukštu permaišyti. Razinas, kad jos nenusėstų į dugną, galima apvolioti miltuose, šį kartą tiesiog pamiršau :)
3. Taigi, visą varškės masę krėsti ant sausainių pagrindo, tolygiai paskirstyti ir šauti kepti į orkaitę įkaitintą iki 170-180 C temperatūros. Kepti 1 valandą (beje, jeigu kepsite mažesnį pyragą, šis gaunas gana nemažas, nepamirškite, kad kepimo laikas trumpėja, todėl stebėkite ir dar, jeigų matysite, kad pergreit ruduoja sausainių krašteliai, uždenkite folija). Pyrago viršų aš dar apibarsčiau cukraus pudra.
Lamaistas.lt