Recepto autorius: Būtina laikytis produktų proporcijų ir tešlos gaminimo eigos! Spurgos išėjo labai purios ir minkštos viduje, o plutelė plona ir traški. Jurgitos receptai
Paruošimo laikas: Apie 45 min..
Porcijų skaičius: 15
Ingredientai:
Varškė, 180 gramų
Miltai, 110 gramų
Kiaušiniai, dideli, 1 vienetas
Cukrus, 50 gramų
Vanilinis cukrus, 15 gramų
Actas, sodai gesinti, 1 arbatinis šaukštelis
Soda, 2 arbatiniai šaukšteliai
Druska, 1 žiupsnelis
Kepimui:
Aliejus
Varškinės spurgos
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Kiaušinį, cukrų, druską ir vanilinį cukrų išplakame mikseriu. Dedame varškę, vėl plakame mikseriu.
Pasveriame miltus, dedame juos šalia.
Imame sodą, gesiname ją actu, pilame į tešlą ir plakame mikseriu. Iš karto po sodos dėjimo beriame miltus ir vėl išplakame mikseriu.
Paliekame tešlą pastovėti apie 20 minučių, kad išbrinktų miltai.
Įkaitiname puode aliejų, rankas taip pat pasitepame aliejumi, kad neliptų tešla, ir formuojame graikiško riešuto dydžio spurgytes.
Verdame aliejuje, kol gražiai paruduoja.
Kad spurgos neprisigertų aliejaus, įmetame į jį žalios bulvės skiltelę.
Atvėsusias pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Gaspadine.lt