- Paruošimo laikas: Apie 45 min..
- Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
- Vištienos filė, 2 vienetai
- Raudonoji paprika, nebūtina, 0,5 vieneto
Marinatui:
- Aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Česnakai, 3 skiltelės
- Citrinų sultys, 2 valgomieji šaukštai
- Cukrus, arba medus, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Sojos padažas, 2 valgomieji šaukštai
- Malta saldžioji paprika, 1 arbatinis šaukštelis
- Juodieji pipirai
- Druska
- Provanso žolelės
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
- Mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais.
Užpilame sumaišytais marinato ingredientais ir paliekame kelias valandas marinuotis. - Medinius iešmelius dedame į vandenį ir pamirkome 30 minučių.
Suveriame ant jų mėsą (tarp mėsos gabaliukų galima suverti supjaustytos parikos). - Imame kepimo formą, kurios plotis būtų šiek tiek mažesnis, nei iešmelių ilgis (ant dugno galima įpilti vandens, kad mėsa kepdama nesausėtų).
Ant formos kraštų sudedame mėsos vėrinukus, t.y. taip, kaip kepami šašlykai. - Kepame 200°C orkaitėje, kol mėsa gražiai apskrunda.
Kepimo metu iešmelius kelis kartus pasukiojame, kad mėsa tolygiai apskrustų, bei vis palaistome dubenyje likusiu marinatu.
Skanaus!
P.S. Marinato ingredientų kiekį galite keisti pagal savo skonį. Labai skanu su Mėlynaisiais marinuotais svogūnais.
Gaspadine.lt