Parama dėkojame




Pareigūnai apklausė mergaitės pagrobimu Kaune įtariamą vyrą

policarestinePareigūnai trečiadienį ryte apklausė mergaitės pagrobimu Kaune įtariamą vyrą, pranešė policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

„Kiek žinau, ryte pirminė apklausa kažkokia buvo. Ar dar bus apklausų, kiek jų bus – nukreipiu į prokurorą“, – žurnalistams trečiadienį sakė policijos pareigūnų vadas.

Anot jo, ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl vaiko pagrobimo, tačiau tyrimo eigoje „gali atsirasti kitų straipsnių“.

R. Požėla nekomentavo, ar įtariamasis pripažįsta savo kaltę.

Trečiadienio naktį vykusios spaudos konferencijos metu R. Požėla minėjo, kad mergaitės pagrobimas gali būti susijęs su „Šiaurės prospekto garažų istorijomis“.

Vėliau trečiadienį generalinis komisaras teigė, kad būtent šioje vietoje ir buvo atlikti procesiniai veiksmai.

„Mūsų nuomone, tie veiksmai gali būti reikalingi. Finalas parodė, kad tą, ką mes radome, ką mes pamatėme, buvo labai informatyvu. O ar ten buvo anksčiau įvykdyta nusikalstamų veikų, neatmetu, kad gali būti ir šio ikiteisminio tyrimo dalis, gali būti kreipimųsi į visuomenę su prašymais pasisakyti, jeigu kažkam kažkas kažkada yra nutikę. Klausimas atvertas ir lauksime informacijos iš žmonių“, – sakė R. Požėla.

Pasak R. Požėlos, policija nenori dalintis daugiau detalių apie vykstantį tyrimą, kad jam nepakenktų.

„Kas šiandien naktį buvo pasakyta, kažkiek galbūt ir per daug detalių buvo pasakyta. Visi mes žmonės, mums visiems tos emocijos virė. (...) Kalbėti reikia, aišku, tas kalbėjimas turi būti atsakingas, nepakenkti tam pačiam tyrimui“, – teigė R. Požėla. 

Ministrė prašo pašalinti mergaitės nuotraukas

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė spaudos konferencijoje ragino visuomenę ištrinti mergaitės nuotraukas iš socialinių tinklų ir gerbti jos šeimos privatumą.

„Norėčiau kreiptis ir paprašyti pagarbos vaiko ir jos šeimos privatumui ir gerovei. Labai svarbu išimti iš socialinių tinklų nuotraukas vaiko, tai labai svarbu dėl vaiko ateities. Labai didelis prašymas atkreipti į tai“, – žurnalistams sakė A. Bilotaitė.

Ji teigia suprantanti visuomenės norą žinoti daugiau detalių apie tyrimą, tačiau prašė supratimo, kad per didelis detalių viešinimas gali pakenkti jo eigai.

„Noriu nuraminti, kad tokie įvykiai, kurie įvyko Kaune, yra išimtinai reti“, – sakė ministrė.

A. Bilotaitė dėkojo policijos pareigūnams, Viešojo saugumo tarnybai, „Aro“ pareigūnams, šauliams, Raudonojo Kryžiaus savanoriams ir paprastiems gyventojams, prisidėjusiems ieškant dingusio vaiko.

Policija pakels reagavimo kartelę

Ministrė kartu su generaliniu komisaru ir Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos vadove Ilma Skuodiene trečiadienį taip pat aptarė priemones vaikų saugumui stiprinti.

A. Bilotaitė teigė, kad policija pakels savo reagavimo kartelę, reaguojant į su vaikais susijusius nusikaltimus. R. Požėla savo ruožtu sakė, kad pareigūnai peržiūrės, kaip reaguojama į tokius įvykius.

„Peržiūrėsime mūsų reagavimo algoritmus, kad kiekvienas toks signalas nenukristų į C ar kitus lygius, kad tai būtų aukščiausio prioriteto reagavimas“, – teigė generalinis komisaras.

Vis tik R. Požėla ragino saugumo klausimų nepalikti tik teisėsaugos institucijoms.

„Kiek mes būsime saugūs, priklauso nuo kiekvieno žmogaus“, – sakė R. Požėla.

Rasta dingusi mergaitė

Kauno policija vėlai antradienį vakare pranešė garaže Kaune radusi nuo sekmadienio ieškotą devynmetę mergaitę. Su ja kartu buvo ir pagrobimų įtariamas 42 metų vyras.

Pareigūnai kol kas nekomentuoja, kokie buvo nusikaltimo motyvai.

2014 metais gimusi mergaitė dingo, kai sekmadienį apie 16.30 val. iš namų Kaune, Trešnių take, išėjo į viešojo transporto stotelę ir rengėsi pavažiuoti iki parduotuvės. Iki jos ji nenuvyko.

Paiešką vykdė šimtai policijos pareigūnų, jiems į pagalbą prisijungė savanoriai iš visos Lietuvos.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode