Premjerė: reikia rasti balansą tarp elektros infrastruktūros apsaugos ir medžių šalinimo

Po savaitės pradžioje Lietuvoje praūžusios ir elektros tinklus suniokojusios milžiniškos audros reikės ieškoti balanso tarp elektros infrastruktūros apsaugos bei medžių šalinimo, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

Jos teigimu, per arti elektros linijų augantys medžiai yra pagrindinė priežastis, dėl kurios audrų metu nukenčia elektros tinklai, todėl artimiausiu metu bus svarstomi sprendimai kaip tinklus maksimaliai apsaugoti nuo tokių situacijų.

„Tas balansas tarp medžių šalinimo, kad nesusidarytų tokios sąlygos, ir žmonių susirūpinimo, kuriems labai rūpi, kad medžiai nebūtų kertami, kad jie nebūtų šalinami netgi iš tokių vietų, kur jų padaroma žala (...) yra didžiulė, ir vis dėlto infrastruktūros apsaugos nuo tokių situacijų, tą balansą vis tiek reikia surasti“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė I. Šimonytė.

„Reikės rasti sprendimus ir juos pasiūlyti tam, kad elektros linijų teritorijos, apsaugos zonos būtų maksimaliai apsaugotos nuo tokių situacijų. (...) Mes galbūt labai dėmesingai žiūrime į vieną ar kitą medį, bet kada susidaro situacija, mes neturime nei medžio nei elektros“, – pridūrė ministrė pirmininkė.

Giedrius Gaidamavičius

Budas.lt nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode